Статті

ПАТ «Херсонський хлібокомбінат»

Історія хліба пов’язана з історією розвитку людства. Ще за часів заснування перших поселень на території нинішнього міста Херсона хлібопечення стало одним із основних направлень розвитку. 1958 рік став роком народження сучасного  Херсонського хлібокомбінату. На сьогоднішній день  ПАТ «Херсонський хлібокомбінат» - одне з провідних підприємств області, що займається виробництвом хлібобулочноїкондитерської та макаронної продукції.

Виробничі потужності комбінату забезпечують сучасні комплексно-механізовані лінії з випуску череневих, формових та булочних виробів. До складу комбінату входять три цехи, продукція яких має великий попит серед населення. Попит досягається завдяки виробництву хлібобулочних та кондитерських  виробів за класичною технологією, без додавання поліпшувачів та штучних домішок. Не меншої важливості набула проведена модернізація обладнання. Це надало можливості здійснювати комп’ютерне дозування сировини та напівфабрикатів, впровадити інтенсивне замішування тіста, переобладнати шафи розстоювання. Таким чином, ми отримуємо продукцію, що задовольняє різні вимоги споживачів.

На сьогодні повний асортимент хлібобулочних, кондитерських та макаронних виробів налічує більше 150 видів:

Завдяки постійному аналізу ринку продаж і вивченню споживчого попиту, що є основою для розроблення і впровадження нових видів продукції, щорічно на ринку хлібобулочних та кондитерських виробів підприємством презентується до 20 нових видів.

Якщо Ви бажаєте замовити весільні короваї, шишки та торти надзвичайної краси та якості, то умільці підприємства з радістю виконають ці замовлення.

З усього об’єму продаж упакована і нарізана хлібобулочна продукція займає 30%. І ми надалі працюємо над збільшенням цього показника. Одне з основних питань на сьогодні – розробка дизайну упаковки та придбання продуктивних різальних і пакувальних машин.

Щорічно підприємство приймає участь у конкурсах, де отримує дипломи, золоті та срібні медалі, відзнаки якості та смаку. Але найголовнішим для підприємства є визнання споживача, який оцінює продукцію, перш за все, за якістю. Керівництво ПАТ «Херсонський хлібокомбінат» на чолі з головою правління  Дуровим  С.Б. переконані у цьому. Так, виготовлені за білоруською технологією хліби «Білорусь», «Житниця», «Мінський» та «Столичний» завоювали любов не тільки херсонців, а й жителів сусідніх областей, оскільки у південному регіоні немає аналогу такої продукції.

Якість хлібобулочної та кондитерської продукції

Основа політики нашого хлібозаводу: «Якість перед усім. Ніяких компромісів за рахунок якості!»

Продукція Херсонського хлібокомбінату виробляється за класичною технологією (на густих опарах) та з натуральної сировини, без поліпшувачів. Якість продукції досягається за рахунок наступних складових:

  • якісна сировина;
  • чітке дотримання параметрів технологічного процесу:
    • комп’ютерне дозування напівфабрикатів для приготування тіста;
    • впровадження інтенсивного тістоприготування;
    • вакуумне поділення тіста;
    • контроль мікроклімату в шафах розстоювання тістових заготовок;
    • контроль параметрів випічки;
  • дотримання санітарних правил на підприємстві;
  • систематичний контроль продукції на вміст токсичних елементів, пестицидів, радіонуклідів та ГМО органами Державного контролю.

Всі три цехи підприємства оснащені випробувальними лабораторіями, що проходять атестацію в Державному центрі стандартизації і метрології. Технологічна служба цілодобово контролює всі процеси, пов’язані з виробництвом. Доказ цього - сертифікована система управління якістю у відповідності до вимог ДСТУ ISO 9001, що діє на підприємстві з 2006 року. Це ще раз підтверджує, що підприємство забезпечує населення міста і області якісною, екологічно чистою продукцією. Більш того, з 2012 року підприємство працює над впровадженням системи управління безпечністю харчових продуктів.

Соціальний захист працівників

Успіх провідного підприємства Херсона ПАТ «Херсонський хлібокомбінат» – плоди праці всього колективу. Основним багатством хлібозаводу є трудовий колектив. Тому однією зі стратегічних цілей діяльності товариства є розвиток системи соціального захисту персоналу. На підприємстві всім робітникам наданий повний соціальний пакет. У всіх трьох цехах функціонують їдальні, фельдшерські пункти.  На базі цеху №2 розміщена власна швейна майстерня з пошиття спецодягу та інвентарю, що значно економить витрати на покупку цих речей поза підприємством. Всім бажаючим надається санаторне лікування, а літом - відпочинок на морі.

Благодійність та допомога нужденним

ПАТ «Херсонський хлібокомбінат» не залишається осторонь проблем усіх нужденних. Ми вважаємо своїм святим обов'язком надавати допомогу дітям-сиротам. Під свою опіку трудовий колектив взяв вихованців Херсонського інтернату, яким щорічно надаються продукти харчування, одяг та гроші; для дітей організовується літній відпочинок, закуповується оргтехніка, ремонтуються приміщення. До того ж, підприємство надає допомогу Херсонському благодійному фонду «Дім надії», «Червоному Хресту», міській організації ветеранів війни, а також приймає участь в акціях громадської організації «Жіночий клуб «Ініціатива».