Заварний хліб

Заварний хліб, мабуть, один із найвідоміших у всьому світі. Особливі рецептури заварного хліба є в країнах Прибалтики, Швеції, Росії, України та ін.. Одним з найвідоміших вважають «Бородинський хліб».

Технологи компанії ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат» розширили лінійку заварних хлібів та впровадили «Шведський» та «Литовський»хліба, аналоги яких не представлені на півдні України. Це заварні види, вироблені на оцукрених заквасках, не містять консервантів і харчових добавок та є дуже корисними.

Тісто для заварного хліба готується в чотири етапи: заварка, закваска, опара і замішування тіста. При приготуванні борошно, змішане з солодом, заливають окропом, а вже потім вимішують тісто, включаючи дріжджі, сіль, прянощі та ін. Завдяки оригінальній рецептурі приготування заварний хліб має кисло-солодкий смак та просто тане у роті. Пори хліба виходять більш пружними, м’якушка – злегка волога, але не липка. Він довго не черствіє та не кришиться.

З найбільш значущих корисних властивостей такої випічки можна виділити:

  • наявність великої кількості клітковини(клітковини міститься в 5 разів більше, ніж в звичайному);
  • макро та мікро елементи на які багате борошно: кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, селен, вітаміни групи В.
  • здатність забезпечувати організм енергією за рахунок складних вуглеводів, що входять до складу.
  • заварний хліб низькокалорійний, легко засвоюється, покращує роботу травної системи.

Такий хліб чудово смакує з різними начинками: з ікрою та червоною рибою, з оселедцем та креветками, з шинкою та ковбасою. Скуштуйте український хліб за європейськими рецептами.

Смачного!